12/9: Daniel Giberman: “Person and Place”

Fredagen den 12 september sparkar vi igång terminen med ett föredrag av Daniel Giberman, Postdoctoral Research Fellow vid FLOV här i Göteborg. Hans filosofiska inriktning är metafysik och relaterade frågor inom medvetande- och språkfilosofi. Kvällens föredrag har titeln “Person and Place” och handlar om:

“What factors determine that you are the same person as something that woke up this morning, or that had a fifth birthday, or…? At least since Locke, many philosophers have taken continuity of memory and other psychological states to be the central marker of diachronic personal identity. In this talk, I will examine and attempt to clarify candidate relata for the relation of psychological continuity. I will then suggest a new theory of diachronic identity, one that assigns an important role to psychological continuity, but augments it with a constraint regarding social environment. Finally, I will look at how this suggestion might successfully address challenges for psychological continuity theories from the canonical and recent literatures.”

Läs mer om Daniel Giberman här.

Föredraget hålls som vanligt i sal T302 på FLoV och börjar klockan 19.00. För att lyssna på föredraget måste man vara medlem i filosofiska föreningen, vilket kostar 50 kr per år (medlemskap kan köpas i dörren). Efter föreläsningen är alla välkomna till baren där snacks, öl och vin kan köpas för en billig penning.

This entry was posted in 2014. Bookmark the permalink.