8/11: Robert Pasnau: “In Search of the Domain of Sensory Privilege”

Fredagen den 8 november har vi äran att presentera ett föredrag av Robert Pasnau, professor vid University of Colorado. Hans filosofiska inriktning är i huvudsak medvetande- och kunskapsfilosofi och sysselsätter sig mycket med historiska filosofer. Se exempelvis hans försvar för varför filosofihistoria är viktigt. Pasnau är inbjuden av forskningsprogrammet Representation and Reality vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

Föredragets titel är  “In Search of the Domain of Sensory Privilege” och handlar om:

Historically, one of the most persistent refrains in the philosophy of perception is that the senses are never in error. Of course, the senses may lead us to error, but even when that happens it has often been said that the error lies not with sensation, but at some other level. Here I consider some of the various inventive ways in which medieval authors attempted to make good on this doctrine, thereby securing a space for sensory reliability even in the face of the errors and illusions that we obviously encounter.

Föredraget hålls som vanligt i sal T302 på FLoV och börjar klockan 19.00. Efter föreläsningen är alla välkomna till baren och fortsatt samkväm. För att lyssna på föredraget måste man vara medlem i filosofiska föreningen och det kostar 50 kr per år.

Facebook-eventet hittas här. Väl mött!

This entry was posted in 2013. Bookmark the permalink.